adster160 /320

ဆားဘဲဥလုပ္နည္း

#ဆားဘဲဥလုပ္နည္း
ေဆးဘဲဥကိုပဲ လူေတြက အသိမ်ားၾကတာ ပါ။ ဆားဘဲဥက်ေတာ့ တခ် ိဳ႕ေတြ ၾကား ေတာင္
မၾကားဖူးၾကပါဘူး။
ေစ်းေတြမွာလည္း ေဆးဘဲဥကိုသာ အ
ေရာင္းမ်ားပါတယ္။
ဆားဘဲဥဆိုတဲ့အတိုင္း ဘဲဥကို ဆားနဲ႔
ငံေအာင္လုပ္ထားတာပါ။ ဆားနဲ႔ရႊံေတြနဲ႔
မံထားတဲ့ ဆားဘဲဥေတြကို တ႐ုတ္တန္းက
ေစ်းေတြမွာ ေသခ်ာေပါက္ ေတြ႔ရပါတယ္။
ဆန္ျပဳတ္ႏွစ္သက္တဲ့ တ႐ုတ္လူမ် ိဳးေတြ
အတြက္ ဆားဘဲဥဟာ အလိုက္ဖက္ဆုံး
ျဖစ္ပါတယ္။ ဆားဘဲဥကို ဟင္းႏုႏြယ္ေလး
နဲ႔ ေၾကာ္စားလည္း လိုက္ဖက္လွပါတယ္။
ဆားဘဲဥကို မိမိအိမ္မွာ လုပ္စားလိုသူ
ေတြအတြက္ နည္းေလးေဖာ္ျပေပးလိုက္
ပါတယ္။ ခ်ဥ္ဖတ္စိမ္သေလာက္ေတာင္
မခက္ခဲပါဘူး။
ပြက္ပြက္ဆူၿပီးတဲ့ ေရေႏြးထဲ ဆား(အၾကမ္း
ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္) ၅ က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။ ရက္တိုတိုနဲ႔ စားလိုသပဆို ဆား မ်ားမ်ားသာ ထည့္လိုက္ပါ။
အဲဒီေရကို လုံးဝေအးစက္သြားတဲ့အထိ
ထားပါ။ လုံးလုံးေအးသြားမွ မိမိ စိမ္လိုသမ်ွ
ဘဲဥနဲ႔အတူ ဖန္ပုလင္း ဒါမွမဟုတ္ အဆင္
ေျပရာဘူးထဲထည့္ၿပီး အဖုံးပိတ္ထားပါ။
ဆယ္ရက္ေလာက္ဆို စတင္စားသုံးလို႔
ရပါၿပီ။ ဆားဘဲဥက ေဆးဘဲဥလို မဟုတ္
ပါဘူး။ သာမန္ဘဲဥေတြ ျပဳတ္သလို ျပဳတ္
ရပါတယ္။ အခြံခြာရင္လည္း ကပ္တတ္ပါ တယ္။
ဘဲဥရဲ႕ အႏွစ္နဲ႔အကာဟာ ဆားစိမ့္ဝင္
ထားတာေၾကာင့္ ထူးကဲတဲ့ အရသာက
လ်ွာထဲကို စိမ့္ဝင္သြားပါလိမ့္မယ္။
အငံေၾကာက္သူေတြနဲ႔ ေသြးတိုးတတ္သူ
ေတြေတာ့ ေ႐ွာင္ေပါ့ေနာ္။ ပုလင္းထဲမွာ
ရက္ၾကာေလ ငံေလျဖစ္မွာမို႔ အရသာ
အေနေတာ္မွာပဲ ကုန္ေအာင္စားပါ။
Credit to Thin Thu Htet

No comments:

Powered by Blogger.